Servicii

Serviciile medicale profilactice de medicina muncii prin care se asigura supravegherea sanatatii lucratorilor conform legislatiei sunt urmatoarele:

1. Examenul medical la angajare

Aptitudinea in munca reprezinta capacitatea lucratorului din punct de vedere medical de a desfasura activitatea la locul de munca in profesia/functia pentru care se solicita examenul medical. Examenele medicale, investigatiile si analizele de medicina muncii atat cu ocazia angajarii, cat si la controlul medical periodic, variaza functie de profesie si domeniul de activitate, acestea fiind reglementate de legislatia in vigoare.
Examenul medical la angajare se finalizeaza prin completarea de catre medicul de medicina muncii a fisei de aptitudine in doua exemplare: unul pentru angajator si unul pentru angajat. Fisa de aptitudine trebuie sa contina concluzia examenului medical la angajare: apt, apt conditionat, inapt temporar sau inapt pentru locul de munca respectiv.

2. Examenul medical de adaptare


Pentru anumite profesii si locuri de munca mai deosebite medicul de medicina muncii poate propune efectuarea unui examen medical de adaptare la conditiile noului loc de munca.
Acesta se efectueaza la indicatia medicului specialist de medicina muncii, in prima luna de la angajare.

3. Controlul  medical periodic

Examenul medical periodic se efectueaza obligatoriu pentru toti lucratorii.
Frecventa examenului medical periodic este stabilita prin fisele intocmite conform modelului prevazut in Anexa nr. 1 la H.G. nr. 355/2007 si poate fi modificata numai la propunerea medicului specialist in medicina a muncii, cu informarea angajatorului.
Examenul medical periodic se finalizeaza de asemenea prin completarea de catre medicul de medicina muncii a fisei de aptitudine in doua exemplare: unul pentru angajator si unul pentru angajat.

4. Examenul medical la reluarea activitatii

Examenul medical la reluarea activitatii se efectueaza dupa o intrerupere a activitatii de minimum 90 de zile, pentru motive medicale, sau de 6 luni, pentru orice alte motive, in termen de 7 zile de la reluarea activitatii.

5. Supravegherea speciala

Supravegherea speciala consta in examenul medical profilactic efectuat de catre medicul de medicina muncii, in vederea stabilirii aptitudinii in munca pentru lucratorii care se incadreaza in urmatoarele categorii:
• persoane cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani impliniti,
• persoane cu varsta de peste 60 de ani impliniti,
• femei gravide, persoane cu handicap,
• persoane dependente de droguri, de alcool,
• persoane stangace,
• persoane cu vederea monoculara,
• persoane in evidenta cu boli cronice.

6. Promovarea sanatatii la locul de munca

Promovarea sanatatii la locul de munca se realizeaza prin supravegherea activa a sanatatii lucratorilor dvs. in raport cu caracteristicile locului de munca si, in mod particular, cu factorii de risc profesionali.
Cerintele minime pentru supravegherea sanatatii lucratorilor au fost stabilite prin H.G. nr. 355/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

Profităm de orice ocazie pentru vă acorda cea mai bună îngrijire, dvs. şi familiei dvs. Vizitaţi-ne pe Str. Ionita Cegan nr. 5, Sector 5 în Bucuresti, sunaţi-ne la 0723 64 63 01 sau aflaţi mai multe informaţii pe pagina de contact.

Medicina Muncii

Personalul nostru medical vă oferă îngrijire medicală specializata completă pentru angajatii dvs. asigurându-se că înţelegeţi chiar şi cele mai complexe proceduri.

 

 


Contact

CMI Medicina Muncii Cabinet Medical Individual Dr. Carmen Dunel

Str. Ionita Cegan nr. 5, Sector 5, Bl. P26, If. 04
Bucuresti


0723 64 63 01


Noutăţi

08.05.2013 17:20

Ce documente verifica inspectorii ITM la o firma?

Aceste documente ar putea fi urmatoarele: dosarul angajatului cu contractul individual de munca, fisa postului, foaia de pontaj, diploma de studii, copie de pe actul de identitate, dar si regulamentul de ordine interioara, statele de plata salarii, carnete de instructaj de protectia muncii si...

Citeşte mai mult

08.05.2013 15:28

HG Nr. 355/2007 completata cu HG Nr. 1169/2011

Legislatia specifica domeniului medicina muncii este guvernata de prevederile HG Nr. 355/2007 actualizata cu HG Nr. 1169/2011. Pentru detaliile legislative amintite vă rugăm să ne contactaţi şi vă vom răspunde cât mai repede posibil.

Citeşte mai mult

08.05.2013 15:27

Supravegherea sanatatii lucratorilor

Activitatea de supraveghere a sanatatii lucratorilor este obligatia legala a oricarui angajator atat din sectorul public cat si privat conform Legii Nr. 319/2006 cu completarile si modificarile ulterioare. Serviciile specializate de medicina muncii sunt cele prin care se asigura supravegherea...

Citeşte mai mult